30 Kasım 2011 Çarşamba

Bombastik Şeyler

Bunlar yeni yepyeni ve en yeniler.
Kendimi biraz daha tutamazsam her gün bir şeyler almaya başlayacağım. Sonra oturup ayın sonunu nasıl getireceğimi düşünürken bulurum artık kendimi...

Yine de yeni alıp aşık olduğum ürünlere gelirsek..

İşte hepsi burada :


Başlayalım o zaman :)

Too Faced Shadow Insurance Eye Shadow Primer 

Şöyle ki,uzun zamandır almak istediğim birşeydi bugün Sephora mağazasından 36 tl'ye aldım.

25 Kasım 2011 Cuma

Bloggerlar Toplanıyor

Eski & yeni tüm blogları bir araya toplayan, diğer blogları görmenizi ve takip etmenizi sağlayan, çıkar amacı gütmeyen bir blog ve facebook sayfası :) Siz de blogunuzun yer almasını istiyorsanız daha ne bekliyorsunuz



24 Kasım 2011 Perşembe

Beklememe Değdi

Yine deliliğimin pik yaptığı bir zamanda araştırıp araştırıp bulduğum setlerden birine tutulmuştum. Ve (normal fiyatıyla) sadece free shoplardan alınabildiğini öğrenince bir sonraki yurtdışı seyahatimi beklemek zorunda kalıp biraz burulmuştum.

Neyse ki bayramda yurtdışına çıktım ve dönüşte setim ve ben kavuştuk :)

Nedir bu kadar uğruna ter dökülen set?

21 Kasım 2011 Pazartesi

Peki Türk hekimlerini kime emanet edelim?'

Yaklaşık 8-9 ay önce 20 Şubat 2011 günü bu blogu ilk açtığımda tıp fakültelerinde performans sistemiyle ilgili "Mario Toplasın Puanları Hekimler Değil" başlıklı ilk yazımı yazmıştım..


Şimdi takvimler 21 Kasım 2011'i gösterirken gerçekten geleceğimden kaygı duyarak yarınki grevden bahsedeceğim..
Yarın,22 Kasım 2011.

Cerrahpaşa & İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyeleri,uzman hekimler,asistan hekimler,tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları olarak yarın acil durumlar dışında hizmet veremiyoruz.Ama sanmayın ki istemiyoruz ya da gözümüz parada pulda.. Kimimiz nitelikli eğitim istiyor,kimimiz geçinebilmek,kimimiz sömürülmemek kimimiz ise yanlış anlaşılmamak.. Bugüne kadar sanılanın aksine bu bir muayenehane-hastane savaşı değildir.Para koparma köşeyi dönme savaşı hiç değildir.Hepimiz bu fakülteyi dirsek çürüterek bitiriyoruz.Kimi zaman sinirden yıpranarak kimi zaman yorulup kimi zaman fedakarlıkların boyumuzu aşmasına izin vererek bitiriyoruz.Hasta yakınının/hastanın yüzündeki gülümsemeyi görüp "değdi be!" demektir tek temennimiz..
Şimdilerde ise hasta görüp göremeyeceğimizden bile kuşkulu her gün fakültemize gidip,gittikçe zorlaşan şartlarda eğitim alıyoruz..Ben burada grevin nedenini ne kadar anlatsam boş..

En iyisi mi siz İstanbul Tabipler Odası'nın 22 Kasım Bildirisi olan Hastalarımıza Açık Mektup'u okuyun..Bin kere okusam bin kere gözlerim dolar..

Yine daha detaylı anlaşılabilmesi için Milliyet Gazetesi'nin değerli hocalarımızla yaptığı kısa bir röportaj Başka Cerrahpaşa da yok Çapa da ..

Ve son bir kaynak olarak Hürriyet Gazetesinde grevle ilgili kısa bir içerik bilgisi haberi..

Bizler,tıp fakültesi öğrencileri olarak yeni düzenlemeler akabinde artık geleceğimizden ve sahip olduğumuz değerleri uygulayamayacak olmaktan endişe duymaktayız.Bu meslek sadece bizim mesleğimiz değil,halkımızın geleceğidir.Her hasta olduğumuzda "her şeyden önce sağlık" deriz iyileşmek için neler veririz.Şimdi iyileşmeye ve iyileştirmeye çalışmanın tam zamanı.Gelecekte gidecek doktor bulamamaktansa yarın fakültelerimize uğrayın,kendinizi çocuklarınızı hatta torunlarınızı nitelikli sağlık hizmetinden mahrum bıraktırtmayın..


Bunlar da biz öğrencilerden ;

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin klibi..
                                         
 Üniversiteme Dokunma Etkinliği



Hepinize sağlıklı günler dilerim...

19 Kasım 2011 Cumartesi

MakeUparfume Çekilişi Delirmeliiiikkk !!

Mükemmel ötesi bir çekiliş daha neler veriyor neler ! Bir tanesi Victoria's Secret parfüm. Sanırım linke tıklamanız için yeterli bir sebep olur :) 
Devamı MakeUparfume blogunda. Buradan buyurun.

18 Kasım 2011 Cuma

İçi dolu Lilacık

Bu da bugünlük son yazım olsun, uykudan bayılacağım ama aklıma gelmişken Lila Kutu'dan da bahsetmek istedim :)
İşte Lila Kutuuuuu!!

Nedir bu Lila Kutu kardeşim? diyenler için geliyor : Acaba nedir nedir ?

Lila Kutu ilk gönderimini Ekim ayında yapmış,Kasım ayında nadasa bırakmış ve şimdi ben dahil tüm Lila Kutu aboneleri sabırsızlıkla Aralık ayı kutusunu bekliyor !! 

Linkleri açmaya üşenenler için kısaca bahsedeyim : Lila Kutu size "ayy şunu mu alsam bunu mu alsam güzel durur?" ikilemini yaşatmamak için her ay süpriz (!) ürünler ve ürün numuneleri koyarak bir kutuyu evinize yolluyor. Lila Kutu üyeliği yaptınız ama kutu istemiyorsunuz o zaman size kutu yok! Eğer ki kutu istiyorsanız üyeliğin yanında bir de cüzi bir ücret karşılığında abonelik de yapıyorsunuz ve kutu sizin! :) Gayet basit. 

Aslında küçük bir ücrete değeri biçilemeyecek fırsatlar sunuyor Lila Kutu. Yanlış ürünleri alıp beğenmeyip boşu boşuna paranız ve zamanınız gideceğine deniyor ve karar veriyorsunuz.

Ayrıca Lila Kutu öyle kenar mahalle markalarıyla da çalışmıyor,sağlam markalardan ürünler geliyor elinize.Buyurun burada markalar .

Henüz ilk kutum elime geçmediği için ürünler hakkında bir yorum yapamıyorum,15 Aralığı bekleyeceğiz artık çünkü Aralık kutusunun yollanma tarihi bu imiş :) 
Abonelik ve kutu sayıları kısıtlı bitmeden koşuuuunnnn!!!!!!

Cicilerim ve Body Shop

Dün yazdığım Body Shop indirimini ben de kaçırmadım ve bugün jet hızıyla attım kendimi bir şubesine :)
İçeride yaklaşık 45 dakika boyunca her şeyin içeriğine,adına baktım ellerimde denemekten ellerim renk renk yapış yapış oldu ve değişik kokularla doldu :) 

Yılbaşına özel yeni ürünler çıkarmışlar ve isteyenler için hediyelik setler haline de getirmişler.Tabii eski ürünlerden de yılbaşı için setler yapmışlar.İşte onlardan birkaç tane;
 Candied Ginger Serisi

Tatlı Blog Çekilişleri

Güzellik kazanı'nın çekilişi ise burada :)

Rose Angel : Çekilişşş

Yine bir güzellik blogu,yine güzel hediyeler :) katılmak için tık tık bol şans!

Bir Mac pigment çekilişi : burada :)

Şık bir parfüm çekilişi için lady odeur sayfası :)

En Tatlısından İndirim : Body Shop

Çoğumuzun ürünlerine bayıldığı,hem dış görünüşleriyle hem kokularıyla hem de yarattıkları etkilerle biz bayanların vazgeçilmezlerinden biri olan Body Shop 17-20 Kasım tarihleri arasında tüm ürünlerde %25 indirim sağlıyor!!
  Ayrıca Bonus Card sahiplerine bu rakam %30 oluyor. 
  Ürünler kapışılmadan yetişmek lazım :)
 Türkiye sitesinden ürünleri detaylı incelemek için buradan buyurun, şimdiden iyi alışverişler :)

17 Kasım 2011 Perşembe

Meraktan Çok Delilik Bu !

Ne zaman bir vize/final zamanım gelir,işte o zaman internete sitelere bloglara ilgim artar:) Yakın zamandaki yeni ilgi kaynağım ise KOZMETİK oldu!



Bu işin ustası olan çeşitli bloggerlardan (onlardan da daha sonraki yazılarımda detaylı bahsedeceğim) kısa zamanda azimle araştırarak öğrendiğim çok şey oldu.Çoğunlukla çeşitli ve merak edilen kozmetik ürünlerinin içerikleri,swatchları(ciltteki görünen renkleri), ne kadar beğendikleri ve bazen de fiyatlarıyla ilgili yazılar yazıyorlar.Yani aradığınız veya ihtiyacınız olan bir ürün varsa markalar arası karşılaştırmalar yaparak daha iyi bir seçim yapabilirsiniz:)


Yaklaşık 15 gün önce