29 Aralık 2011 Perşembe

Keratin Bakım Mucizem

Merhaba kızlar.

Finallerim yaklaştığı için fazla ilgilenemiyorum blogla affedin :(

Beni ders çalışmaktan bilgisayar başına transfer eden bu şaşkınlık neyden kaynaklanıyor peki?

Saçlarım çok gür ve dalgalı olduğu,aynı zamanda elektriklendiği için uzun bir süredir napsam ne etsem de şu saçları dindirsem diyordum.


Saç kesimimi de incelttirerek yaptırğım için uzadığında iyice kabarmaya başladı ve canıma tak etti.

Biraz araştırma sonucu geçen pazar günü kendi kuaförüm dışında bir kuaför bulup gittim ve "keratin bakıııımmmmm" dedim :) Onlar da "hemen" dediler hehe :)

"Keratin bakım nedir ?" diyenler için geliyor :

Keratin bakımda yıpranan saçlar için keratin yüklemesi yapılıyor ve saçların ayrılması ,kırılması önlendiği gibi kırılan saçları da onarıyor.

Saçların orjinal şekli korunurken ,bakım yapılıp parlaklığı geri kazandırılıyor. Yapıldığı yere göre işlem 6 aya kadar etkili deniliyor.


"Bir de brezilya fönü (brezilya keratin bakım) dedikleri şey var,peki o nedir?"

Hemen hemen aynı işlemler uygulanarak bu sefer saçların 6 aya kadar düz kalması sağlanmış olunuyor.Aynı şekilde bakım yapılmış ve parlaklığı kazandırılmış oluyor.

Keratin bakım ve brezilya fönü ilk çıktığı zamanlarda röfleli/boyalı saçlara uygulanmıyordu.O günden şimdiye bir kaç değişiklik oldu ve artık her türlü işlemi görmüş saçlara yapılabiliyor.

2 uygulamada da ilerleyen günlerde saçları artık sodyum ve sülfatsız şampuanlarla yıkamak gerekiyordu,şimdi ise keratin bakımda böyle bir zorunluluk olmazken brezilya fönünde hala bu zorunluluk devam etmekte.


Benim yaptırdığım (şimdilik) keratin bakımdı.

Peki nasıl yapıldı ?


Önce saçlarımın uçlarından biraz kestirip şekillendirdim.Kesimlerinden de çok memnun kaldım.

Sonra saçlarıma boya karışımı gibi bir karışım sürdüler.Asıl bomba geliyor : Çikolata gibi kokuyordu :) Tüm saçıma uyguladıktan sonra çok fazla beklemeden kurutma makinasıyla hafif hafif uzunca kuruttular,çünkü keratin sıcakla aktifleniyormuş.Sonra saçlarıma fön çektiler ve o kadar parlak oldu ki :)

Saçlarım röfle, sürekli fön , maşa gibi işlemlerle çok fazla yıpranmıştı ve ben bu işlemi,parlaklığı çok sevdim.

3 gün boyunca saçlarıma su değmemesi gerektiğini,fön çekileceğini söylediler.

Üstelik Keratin Bakım+kesim+3 günlük fön için çok cüzi bir miktar aldılar.

Peki beni bu yazıya iten nedir??

Fönleri çektirirken saçlarımı yıkamadan duş almıştım ve saçlarımı yıkadıktan sonraki halini çok merak ediyordum,çünkü pek de etkili olacağını düşünmüyordum.

Bugün saçlarımı yıkayarak duş aldım, palette krem kullandım (normalde de kullanırım) , şampuan olarak lila kutu'dan çıkan Petal Fresh Organik Rosemary şampuanla yıkadım ( Lila kutudan çıkanlar yazısı için buradan lütfen ) çünkü içinde sodyum yoktu.(arkasından okuduğum kadarıyla).

"E hani keratin bakımda şampuan değiştirmek zorunda değildik?" derseniz, sodyum ve sülfat zaten saçlara normalde de zarar verebildiği için ben artık şampuanlarımı seçerek alacağım.Daha sonra tekrar keratin bakım yaptırsam da,yaptırmasam da.


 



       Ve sonuç benim ağzımı açık bıraktırdı!!









Normalde de saç kremi kullanmama rağmen yine biraz olsun yumuşardı saçlarım ama elektriğin dibine vururdu.Şimdi?? Saç kurutma vs. normalde yaptığım şeylerden farklı bir şey yapmamama rağmen saçlarım şu an çok parlak ve elektriklenme yok oldu !!

Böylece ön yargılarımdan utandım ve size de bu bakımı önermek için heeemmmeeenn bilgisayar başına koştum :)

Keşke yaptırmadan önce saçlarımın fotoğrafını çekseydim diyorum ama işe yarayacağına inanmamış olduğum için çekmedim herhalde ama şu an çok pişman oldum keşke çekip 'önce/sonra' yapsaydım diyorum veee bu bakımı herkese tavsiye ediyorum.

Ama saçlarımın normal hali olan bir fotoğraf ve demin çektiğim acemice bir fotoğrafı koyacağım şimdi, ilerleyen zamanlarda tekrar koyarım farklı farklı :)


Önceki resimden sonra saçım tekrar röfle,deniz havuz gördü yani daha da kötü oldu anlayacağınız.

Ona rağmen değişimi sağ tarafta görebilirsiniz :)

Saçlarınız elektrikli veya mat olmasa da en azından yaz dönüşü saçlarınıza bu bakımı yaptırarak onlara can verebilirsiniz :)





Güzel günler :)









6 yorum:

Unknown dedi ki...

tatlım hayırlı olsun ama yine de bi saçlarının fotosunu da ekleseydin. önemli olan hala kalıp kalaması. bir de ne kadar fiyata nerede yaptırdın canım?

Dr.Cosmetic dedi ki...

Canım teşekkür ederim, sen söyledikten sonra önceki halinden bir resim bulup karşılaştırayım bari dedim çok eski bir resim değil zaten,umarım yardımcı olur.

Canım ben Ataköy'de Cengiz Kuaför'de yaptırdım. Keratin bakım 50 tlydi fönlerle beraber.

grmnyasmin dedi ki...

Bu keratin bakımı her kuaför yapabiliir mi? dikkat etmemiz greken birşey var mı? :)

yeni blogum var benim :

http://testedildiveonaylandi.blogspot.com/

Dr.Cosmetic dedi ki...

Her kuaför tabii ki yapabilir ama kalite farkı olacağını düşünüyorum , tavsiye eden biri olursa içiniz daha rahat gidersiniz :)

Unknown dedi ki...

Aradan 2 yil gecmis, memnun kalmis miydiniz? Cunku benim saclarim anormal derecede kabariyor ise yaramamasindan korkuyorum. Bir de 3 gun boyunca oraya gitmek mi gerekiyor, yapilan islem evde yapilamaz mi duzlestiriciyle falan?

Dr.Cosmetic dedi ki...

Ben bayağı memnun kalmıştım , benim de her yıkamadan sonra kurutunca muhakkak kabarırdı uzunca bir süre de kullandım :) Bana gelin demişlerdi evde denemedim işleme zarar veririm diye, kuaföre sorsanız daha sağlıklı bir bilgi verirler sanırım :)