21 Kasım 2011 Pazartesi

Peki Türk hekimlerini kime emanet edelim?'

Yaklaşık 8-9 ay önce 20 Şubat 2011 günü bu blogu ilk açtığımda tıp fakültelerinde performans sistemiyle ilgili "Mario Toplasın Puanları Hekimler Değil" başlıklı ilk yazımı yazmıştım..


Şimdi takvimler 21 Kasım 2011'i gösterirken gerçekten geleceğimden kaygı duyarak yarınki grevden bahsedeceğim..
Yarın,22 Kasım 2011.

Cerrahpaşa & İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyeleri,uzman hekimler,asistan hekimler,tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları olarak yarın acil durumlar dışında hizmet veremiyoruz.Ama sanmayın ki istemiyoruz ya da gözümüz parada pulda.. Kimimiz nitelikli eğitim istiyor,kimimiz geçinebilmek,kimimiz sömürülmemek kimimiz ise yanlış anlaşılmamak.. Bugüne kadar sanılanın aksine bu bir muayenehane-hastane savaşı değildir.Para koparma köşeyi dönme savaşı hiç değildir.Hepimiz bu fakülteyi dirsek çürüterek bitiriyoruz.Kimi zaman sinirden yıpranarak kimi zaman yorulup kimi zaman fedakarlıkların boyumuzu aşmasına izin vererek bitiriyoruz.Hasta yakınının/hastanın yüzündeki gülümsemeyi görüp "değdi be!" demektir tek temennimiz..
Şimdilerde ise hasta görüp göremeyeceğimizden bile kuşkulu her gün fakültemize gidip,gittikçe zorlaşan şartlarda eğitim alıyoruz..Ben burada grevin nedenini ne kadar anlatsam boş..

En iyisi mi siz İstanbul Tabipler Odası'nın 22 Kasım Bildirisi olan Hastalarımıza Açık Mektup'u okuyun..Bin kere okusam bin kere gözlerim dolar..

Yine daha detaylı anlaşılabilmesi için Milliyet Gazetesi'nin değerli hocalarımızla yaptığı kısa bir röportaj Başka Cerrahpaşa da yok Çapa da ..

Ve son bir kaynak olarak Hürriyet Gazetesinde grevle ilgili kısa bir içerik bilgisi haberi..

Bizler,tıp fakültesi öğrencileri olarak yeni düzenlemeler akabinde artık geleceğimizden ve sahip olduğumuz değerleri uygulayamayacak olmaktan endişe duymaktayız.Bu meslek sadece bizim mesleğimiz değil,halkımızın geleceğidir.Her hasta olduğumuzda "her şeyden önce sağlık" deriz iyileşmek için neler veririz.Şimdi iyileşmeye ve iyileştirmeye çalışmanın tam zamanı.Gelecekte gidecek doktor bulamamaktansa yarın fakültelerimize uğrayın,kendinizi çocuklarınızı hatta torunlarınızı nitelikli sağlık hizmetinden mahrum bıraktırtmayın..


Bunlar da biz öğrencilerden ;

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin klibi..
                                         
 Üniversiteme Dokunma Etkinliği



Hepinize sağlıklı günler dilerim...

Hiç yorum yok: